Hakkebøffer i fad
Hakkebøffer i fad er en dejlig velsmagende ret som er nem at lave og helt ideel til en hverdag, hvor man ikke altid har så godt tid til aftensmaden. Dermed ikke sagt at den også sagtens kan serveres i weekenden da det er en ret lækker ret.
Da vi fik hakkebøffer i fad, fik vi stegte små kartofler til, men det er også en ret hvor pasta eller ris passer rigtig godt til.
Når jeg laver hakkebøffer i fad steger jeg bøfferne så de får en god stegeskorpe, de skal ikke være gennemstegte da de skal i ovnen med sovsen på, men de må godt lige have stegeskorpe, så syntes jeg at retten smager bedst.
4 personer
- 500 gram hakket oksekød
- 250 gram champignon
- 1/2 porre
- 1 løg
- 2 tsk paprika
- 1 tsk karry
- 1 lille dåse tomatpuré
- 1 dåse hakkede tomater
- 200 gram flødeost naturel
- 1 dl piskefløde
- 1 dl mælk
- 1 knorr fond de chef kyllingeboullion eller 2 terninger
- salt og peber
- ½ bundt hakket persille
Form 4 bøffer af det hakkede oksekød.
Kom olie på en pande og steg bøfferne så de lige akkurat har stegeskorpe. Bøfferne må gerne være rå indeni, da de også skal i ovnen.
Krydder bøfferne med salt og peber.
Læg bøfferne i et ildfast fad.
Halver porren og snit den fint. Husk at skyl det godt for jord.
Pil løget og skær det i små tern.
Rens champignonerne og skær dem i kvarter og steg dem ved høj varme på panden så de bliver stegt og ikke kogte.
Kom de snittede porre og løgtern på panden sammen med champignonerne og steg dem kort med.
Tilsæt paprika, karry og tomatpuré og steg det kort så det lige bliver “brændt” lidt af.
Kom de hakkede tomater, flødeosten, mælken, bouillon og piskefløden på panden og rør det hele godt sammen. Varm sovsen op til bouillon er smeltet ud i sovsen.
Smag eventuelt sovsen til med salt og peber.
Hæld sovsen over hakkebøfferne og kom fadet i ovnen ved 200 grader i 30 minutter.
Pynt retten med den hakkede persille.
Server stegte kartofler, pasta eller ris til.


Måske du også kunne være interesseret i Kylling i kokos med ingefær