Gulerodsbrud

Gulerodsbrud er en lækker bolle som kan bruges som en helt almindelig bolle med smør på, men er også helt perfekt som en sandwichbolle med pålæg i. Når vi tager på vinterferie sydpå, har vi altid morgenmad med hjemmefra som vi spiser når vi kommer i lufthavnen. Vi rejser fra Hamborg og kører om natten, så vi er sultne når vi når frem og i år havde jeg så lavet disse brud med pålæg i, virkelig lækkert 🙂

24 små brud eller 12 store brud

  • 1 kg mel
  • 1/2 liter vand
  • 100 gram gær
  • 1 tsk salt
  • 1 dl olie
  • 60 gram sukker
  • 2 æg
  • 200 gram revet gulerod
  • 100 gram solsikkekerner

Lun vandet og rør gæren ud i. Tilsæt sukker, salt, olie og alt melet og ælt det godt

Bland æg, gulerod og solsikkekerner.

Kom dejen ud på bordet, hæld gulerodsmassen ud over dejen og ælt det ind i dejen med hænderne. Dog ikke for meget, da det ikke skal være en fast dej med en splattet dej.

Del nu dejen i 24 eller 12 klumper og kom dem på en bageplade og lad brudene hæve i 20 minutter

Dejen skal kun efterhæve ikke forhæve

Bag brudene i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i ca 20 minutter