Beef Wellington

Beef Wellington er oksemørbrad som er pakket ind i champignon, lufttørret skinke/parmaskinke og butterdej. Det perfekte stykke kød, hvis du skal have gæster og gerne vil serverer noget ekstra lækkert.
Vi fik Beef Wellington til nytårsaften sammen med Pommes Anna, rødvinssauce og dampet grønsager. En virkelig skøn hovedret 😊

Hvis i ikke er 10-12 personer kan du bare dele mørbraden og eventuelt fryse den ene halvdel ned og så kun lave den halve opskrift 😊

10 -12 personer

  • Ca 2 kg oksemørbrad
  • 140 gram lufttørret skinke/parmaskinke
  • 500 gram champignon
  • 2 pakker butterdej
  • 1 tsk timian

Afpuds oksemørbraden for sener.

Kom en god klat smør på en stegepande og varm panden op. Når smørret er smeltet og ikke længere bruser, kommes mørbraden på panden. Brun mørbraden af på alle sider og krydder den med salt og peber.

Tag mørbraden af panden og lad den ligge og køle af imens du gør resten klar.

Rens champignonerne og hak dem fint.

Kom lidt smør på panden (brug den samme pande som til kødet) og steg champignonerne til alt væsken er ude af dem. Tilsæt timian.

Læg pladerne med butterdej ud på bordet og pres dem sammen i siderne, så du får en stor aflang flade. Rul butterdejspladerne med en kagerulle, så de har en tykkelse på ca 3 millimeter og så de hænger sammen.

Fordel den lufttørret skinke/parmaskinke på butterdejspladerne.

Fordel de stegte champignon udover den lufttørret skinke/parmaskinke og placer til sidst mørbraden oven på champignonen.

Luk enderne af butterdejen indover mørbraden og luk derefter siderne ind over hinanden. Pensel siderne med sammenpisket æg, så butterdejen klister sammen.

Nu har du en butterdejspakke med en mørbrad inden i. Pensel hele butterdejspakken med sammenpisket æg.

Kom din Beef Wellington over på et stykke bagepapir på en bageplade og kom den ind på midterste rille i ovnen ved 200 grader over og under varme i ca 40 minutter eller til den har en kernetemperatur på 55 grader.

Tag din Beef Wellington ud af ovnen og lad den hvile i 15-20 minutter. Det er vigtigt at lade den hvile ellers vil kødet hurtigt blive gråt når det bliver skåret.

Beef Wellington skal være rosa i kødet når den serveres.

Skær skiver på ca 2 centimeter når du skal servere den.