Bananbrød

Bananbrød er et lækkert svampet brød som du kan spise som det er eller du kan kan flotte dig og skære en skive som du smøre med enten nutella eller peanutbutter. Jeg syntes dog at bananbrødet er virkelig lækkert som det er.

Da jeg lavede denne opskrift var det første gang at jeg har bagt et sådanne brød og det bliver bestemt ikke den sidste. I mit bananbrød har jeg kommet hakket mørk chokolade, valnødder og hasselnødder.

Ovenpå brødet har jeg lagt en stykke flækket banan, hvilket er virkelig lækkert. Men er dit brød et som du skal gemme i nogle dage og ikke et der bliver spist med det samme, skal du være opmærksom på at selvom brødet er bagt med banan på toppen, så vil banan blive mørk når du gemmer det, hvilket ikke er det kønneste. Så skal dit brød gemmes vil jeg ikke anbefale at du kommer banan på toppen.

Jeg har bagt mit bananbrød i tre små forme jeg havde som svare til en franskbrødsform.

Bananbrødet er dejlig svampet og kan sagtens gemmes i flere dage, hvis bare det er pakket godt ind 🙂

Så har du nogle bananer der trænger til at blive brugt, så skulle du helt klart prøve at bage dette brød 🙂

Èt bananbrød
  • 100 gram smør
  • 75 gram rørsukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 4 æg
  • 2 modne bananer, ca 340 gram
  • 3 tsk bagepulver
  • 2 tsk kanel
  • 100 gram grahamsmel
  • 125 gram hvedemel
  • 15 gram hasselnøddekerner
  • 15 gram valnøddekerner
  • 50 gram mørk chokolade

Rør smør, rørsukker og vaniljesukker godt sammen.

Tilsæt æggene et ad gangen. Skrab siderne på skålen indimellem, så det der sidder på kanterne kommer med ned og bliver rørt sammen med æggene.

Rør bananerne med sammen med smørmassen.

Hak chokolade, hasselnøddekerner og valnøddekerner groft og kom dem i dejen.

Bland grahamsmel, hvedemel, bagepulver og kanel og rør det i dejen.

Rør det hele godt sammen.

Kom dejen i en smurt franskbrødform.

Flæk en banan og tryk den let ned i toppen af dejen.

Bag bananbrødet ved 180 grader varmluft i ca 30-40 minutter

Bananbrød
Bananbrød

Måske du også kunne være interesseret i Bananmuffins med nutellafrosting