Okse & Kalv,  Opskrifter,  Salater & Tilbehør,  Vegansk & Vegetar

Oksedeller med bulgursalat og agurkeraita

image_print

Jeg må jo nok indrømme at denne sommer har bestået af masse af lækkerier og masser og Rosè og det sætter sig desværre på sidebenene når man samtidig bare ligger på solsengen og slikker sol. Men det er ikke nyt for mig sådan er det hver sommer, så nu må jeg bare tage mig sammen og passe lidt på hvad jeg propper i munden. Så derfor fik jeg udviklet denne ret, som er både fedtfattig, velsmagende og dejlig mættende

Agurkeraita er indisk, jeg vil kalde det en indisk tzatziki 🙂

4 personer

20 små oksedeller

  • 400 gram magert hakket oksekød
  • 1/2 løg
  • 2 hvidløg
  • 2 spsk kruspersille
  • 30 gram feta
  • 1 dl vand
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk rasp

Pil og hak løget meget fint. Hak persillen meget fint. Kom den hakket oksekød i en skål og tilsæt den fint hakket løg og persille. Pres hvidløgene og tilsæt dem. Smulder fetaen i og ælt det hele godt sammen med fingrene. Tilsæt vand, salt og rasp og ælt videre til du har en god og sammenhængende fars.

Form 20 små deller og steg dem på panden i olie.

Agurkeraita

  • 2 dl græsk yoghurt
  • 1/2 agurk
  • 1 tsk spidskomme
  • 10 mynteblade
  • salt

Hak agurken meget fint med en kniv ( ikke rive den)

Hak myntebladene fint

Bland agurk, mynteblade, spidskommen og den græske yoghurt. Smag raitaen til med salt

Bulgursalat

  • 4 dl bulgur
  • 125 gram sukkerærter
  • 8 cherrytomater
  • 1 rødt peberfrugt
  • 50 gram tørret tranebær

Kog bulguren efter anvisning på posen og køl dem ned

Skær sukkerærterne i skrå strimler. Skær cherrytomaterne i kvarte. Skær peberfrugten i små tern

Bland hele herligheden og kom den i en skål og drys den med de tørrede tranebær

Reklame

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *