Opskrifter,  Syltning

Blommemarmelade

image_print

Så er det sæson for blommer, så kender du nogen eller har du selv et blommetræ, så er det bare med at få lavet noget blommemarmelade, det smager så lækkert. Jeg er så heldig at genboen har et Viktoria blommetræ som jeg har fået nogle af. Jeg er selv mest til den blendet udgave af marmalade, men det er smag og behag. Blommemarmelade er både godt på brødet, til at blande i yoghurten eller til at komme indeni rouladen eller erstatte hindbærmarmeladen i hindbærsnitterne og lave blommesnitter. Mulighederne er mange, så det er bare med at få lavet noget marmelade 🙂

  • 1 kg renset og udstenet blommer
  • 400 gram rørsukker
  • 1 dl vand
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1 spsk melatin
  • 2 spsk rørsukker

Kom blommer og vand i en gryde og kog det i 5 minutter. Tilsæt sukker og vaniljesukker og kog det yderligere i ca 25 minutter til blommerne er møre og udkogte. Pisk det hele godt og hvis du er til den blendet version, så er det nu den skal blendes.

Bland 1 spsk melatin med 2 spsk rørsukker og pisk det i marmeladen og lad det koge i 5 minutter. Hvis der kommer skum på overfladen, skal dette fjernes.

Skold de glas du vil have marmeladen i og kom lidt atamon i glasset, kom låg på og ryst glasset så det ligesom bliver skyllet i atamon. Hæld det overskydende atamon ud.

Kom marmeladen på glas og luk glasset mens det er varmt

Det er vigtigt at glasset lukker tæt så der ikke kommer bakterier udefra i glasset, så holder det længere.

Udstenet og klar til at blive kogt
Klar til at komme på brødet, i yoghurten, i rouladen eller i blommesnitterne
Reklame

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *