Æblekage

Æblekage er som regel en kage/dessert der går direkte ind hos de fleste. En god traditionel dansk gammeldaws kage 🙂

4 portioner

  • 800 gram skrællede æbler (ca 12 æbler)
  • 2 dl vand
  • 1 dl sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 14-20 makroner
  • 1 dl piskefløde
  • mandler

Skær de skrællede æbler i mindre stykker og kom dem i en gryde med vandet og kog æblerne i ca 20 minutter med låg på. Pisk indimellem i æblerne så du til sidst får en grød. Når æblerne er kogt godt ud og du har en grød, tilsæt da sukker og vaniljesukker og lad grøden koge i yderligere 2-3 minutter til sukkeret er smeltet

Lad grøden køle lidt ned og kom den nu enten i portionsskåle eller i èn stor skål, hvor du skiftevis kommer grød og knuste makroner i. De små skåle jeg har lavet dem i er der kun plads til et lag makroner, men er skålene eller skålen større er der måske plads til 2 lag makroner. Lad æblekagen køle helt ned inden du pynter med flødeskum

Hak mandlerne i store stykker og rist dem på en varm tør pande til de har taget farve

Pisk fløden stiv og pynt æblekagen med flødeskum og til sidst de ristede mandler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *