Burgerboller

Det er nu lækkert med en hjemmebagt burgerbolle når man skal have hjemmelavet burger, det er bare ikke altid at tiden er til det, men hvis den er så er det med at få bagt nogle. Dette er opskriften på en rigtig svampet burgerbolle. Der er ymer i og det er det som gør den svampet. Bag en stor portion og kom dem i fryseren, så har du til en af de dage hvor tiden er knap 🙂

8 burgerboller

  • 1/2 dl ymer
  • 2 1/2 dl vand
  • 25 gram gær
  • 1/2 spsk salt
  • 1/2 spsk sukker
  • 1/4 dl olie
  • 50 gram semolina (durum)
  • 50 gram grahamsmel
  • ca 400-450 gram hvedemel
  • sesamfrø
  • 1 æg til pensling

Kog vandet og kom ymeren i og vent til væsken er lillefingerlun og rør gæren ud i. Tilsæt sukker, salt og olie og dernæst alle meltyperne, hold dog noget af hvedemelet tilbage. Det er vigtigt at dejen ikke bliver for tør, den skal klistre lidt til dine fingre. Jo fugtigere dej er jo mere svampede bliver bollerne.

Lad dejen hæve tildækket i 20 minutter

Del dejen i 8 lige store klumper og rul dem først til en bolle som du dernæst enten trykker flad med fingrene eller rulle flad med en kagerulle

Pensel burgerbollerne med sammenpisket æg og drys dem med godt med sesamfrø og lad burgerbollerne efterhæve i 20 minutter

Bag burgerbollerne i ovnen ved 180 grader varmluft i 15-20 minutter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *