Pommes Anna

Pommes Anna er nærmest blevet et fast tilbehør til vores nytårsmenu. Det smager virkelig lækkert og så syntes jeg at det er flot at anrette på tallerkenen sammen med kød og grønsager. Jeg laver altid selve kartoffelkagen dagen før, da den har godt af at stå i pres natten over og den skal være helt kold når den skal skæres ud for så at blive varmet op lige inden serveringen. Det er også rart at man ikke skal stå og ordne kartofler på dagen 🙂

4 personer

  • 800 gram skrællede bagekartofler
  • 150 gram saltet smør
  • 50 gram løg
  • 1/2 tsk tørret timian
  • frisk kværnet peber

Snit bagekartoflerne i tynde skiver på et mandolinjern

Riv løget på den helt fine side af rivejernet

Smelt smørret i en gryde og kom det revet løg og timian i

Kom først et lag kartofler i en smurt bradepande 18 x 25 og hæld lidt af den smeltede smør udover. Læg et lag kartofler mere på og igen noget smeltet smør. Fortsæt sådan til der ikke er flere kartofler tilbage. Kværn noget peber ud over det sidste lag kartofler

Dæk bradepanden til med et stykke bagepapir og kom den i ovnen ved 175 grader i ca 1 1/2 time. Kartoffelkagen er færdig når den er blød hele vejen igennem når du stikker i den.

Tag kartoffelkagen ud af ovnen og lad den køle lidt ned, mens du stiller noget tungt ovenpå, så kagen kommer i pres. Når kagen ikke er brandvarm mere kommer du den i køleskabet og lader den stå i pres natten over

Næste dag vender du kagen ud af bradepanden og skær kagen i 8 kvadratiske stykker og stiller dem på et stykke bagepapir på en bageplade og kommer dem i en forvarmet ovn ved 200 grader almindelig ovn i 10-15 minutter og din Pommes Anna er klar til at blive serveret

Lækkert tilbehør til som her, et stykke oksemørbrad og lammekrone
Dæk bradepanden til med bagepapir og kom den i ovnen ved 175 grader i ca 1 1/2 time

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *