Brød,  Opskrifter

Foccasia med soltørrede tomater og rosmarin

image_print

Foccasia er et rigtig lækkert brød som kan bruges til mange forskellige retter. Man kan komme lige hvad man har lyst til ovenpå brødet, her har jeg lavet det med soltørrede tomater og rosmarin og som du kan se længere nede på siden brugte vi det til at lave nogle sandwich med 🙂

  • 4 dl kold vand
  • 2 poser tørgær
  • 2 tsk salt
  • 2 spsk solsikkeolie
  • 350 gram hvedemel
  • 150 gram durummel/simolina
  • Soltørrede tomater
  • tørret rosmarin

Bland hvedemel, durummel, salt og tørgær og tilsæt vand og olie

Rør dejen ved lav hastighed i 10 minutter

Kom dejen over i en oliesmurt skål og lad det hæve til dobbelt størrelse

Hæld dejen over i en olie smurt bradepande og lad den hæve i 30 minutter. Smør overfladen med olie. Lav fordybninger i dejen med alle 10 fingre på en gang

Skær soltørrede tomater i strimler og fordel ud på brødet og drys til sidst med tørret rosmarin

Bag foccasiaen i en forvarmet ovn ved 220 grader i 20 minutter

Er også rigtig velegnet som sandwichbrød, her med salat, en rest oksefilet i tynde skiver, vinterslaw og rødløg. Du kan finde opskriften på vinterslaw under kategorien Salater & tilbehør
Reklame

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *