Fisk & Skaldyr,  Opskrifter

Blinis med squash, røget hellefisk og rygeostcreme

image_print

Blinis er velegnet som en forret eller til tapas. Man kan servere blinis med mange forskellige ting på, her har jeg kommet røget hellefisk og rygeostcreme på og pyntet dem med radiser i tynde skiver og karse. Blinisene har jeg tilført revet squash. Denne opskrift på 4 styk blinis er lidt større blinis end normalt, da jeg serverede dem som en forret, men vil man servere dem som tapas er der til 6-8 små blinis i denne opskrift 🙂

4 styk Blinis med røget hellefisk og rygeostcreme

  • 1 æg
  • 1 1/2 spsk hvedemel
  • 1/4 dl mælk
  • 1/2 squash (lille squash)
  • salt
  • 4 skiver røget hellefisk
  • 2 spsk rygeost
  • 1 spsk cremefraiche
  • salt
  • peber
  • 2 radiser
  • karse

Blinis:

Riv squashen på den grove side af rivejernet og steg det på pande i lidt olie og krydder det med lidt salt. Squashen må gerne få lidt farve

Pisk æg, mel og mælk sammen så du har en lidt tyk dej og tilsæt den stegte squash

Steg blinisene i lidt olie enten på en almindelig pande, hvor du laver 4 klatter eller i en blinispande. Steg dem til de er gylden brune

Rygeostcreme:

Rør rygeost og cremefraiche godt sammen og smag den til med salt og peber

Skær radisserne i meget tynde skiver og kom dem i iskoldt vand. Så får du nogle meget sprøde radiser

Når du skal anrette dine blinis, kommer du en blinis på hver tallerken. Lægger et stykke røget hellefisk som en rosette på hver blinis. Kom rygeosten i en sprøjtepose og sprøjt en klat rygeostcreme ud i midten af hver hellefisk rosette

Til sidst pynter du hver blinis med nogle radise skiver og drysser dem med lidt karse

Reklame

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *